Jdi na obsah Jdi na menu

Rajská polévka

17. 4. 2011

 Suroviny:

1 střední cibule

3 lžíce hladké mouky

3 lžíce másla

1/5 l vody

1 kostka masoxu

150 g rajčatového prolaku

1 dcl smetany

sůl

pepř

oregáno

1 hrst těstovin nebo rýže

Postup:

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli, až zesklovatí. Vsypeme mouku a mícháním vytvoříme jíšku. Vše zalijeme vodou, přidáme masox, zamícháme a necháme vařit asi 20 minut. Přidáme rajský protlak, smetanu, osolíme, opepříme a necháme projít varem. Do polévky zavaříme těstoviny nebo rýži (můžou být i předem uvařené). Přimícháme oregáno a jiné koření dle chuti.

thick-tomato-soup.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář